Biffen lagade vi utan skorpmjöl, på riktigt fint maletkött, som vi stekte utomhus i vår hemgjorda "muurikka" (vad är muurikka på svenska, murbottenpanna eller något ditåt, haha
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Över 30°c flera dagar i sträck inbjuder till utomhusmatlagning, och när vi tröttnat på grillat (eller ja, vill ha en paus från det iallafall) passar vi på att dra fram muurikkan och placera den över öppen eld
Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Att laga mat på muurikkan hör verkligen dit. Att steka palt på muurikkan är ju också ett måste. Nu är semestern slut och det känns märkligt att det redan gått 4 veckor
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet