Eganbegan

Eganbegan

  • 124 Recept
Smält ostdipp

Smält ostdipp

1. Värm upp 2 dl crème fraiche, rör ner 2 dl riven cheddarost (eller annan ost du gillar). 2. Smaksätt med sambal om du vill ha hetta
Bechamelsås eller vit sås

Bechamelsås eller vit sås

50 gram smör. 13 msk vetemjöl. 16 dl standard mjölk. 10,5 tsk salt. 10,5 krm vitpeppar. 13 msk grädde (valfritt)
Coleslaw

Coleslaw

Snabb vitkålsfavorit. Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang
Lövbiff på klassiskt manér

Lövbiff på klassiskt manér

Potatismos. Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning
Gnudi (nakna ravioli)

Gnudi (nakna ravioli)

Ricotta, parmesan, mangold och muskotnöt är fina smaker som passar otroligt bra ihop. Artusi kallar det här ravioli
Joel’s Cheeseballz gratäng

Joel’s Cheeseballz gratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratängen 1 påse Cheeseballz 500 gram Fläskfilé , i skivor 6 st champinjoner 100 gram gratängost Såsen 4 msk margarin , smält 4 msk mjöl 7 dl mjölk 1,5 dl créme fraiche - vitlök Köp receptet
Extra krämig potatisgratäng

Extra krämig potatisgratäng

Potatisgratäng med ugnsstekt rostbiff och gräddig pepparsås - recept här. Gör såhär. 2 kg gratängpotatis
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

Denna supergoda och krämiga potatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör

janssonsfrestelse

1. Fräs löken mjuk i smör,i en stor kastrull. Slå på mjölk och grädde, koka upp. 2. Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen
Julskinka

Julskinka

Så här när den bara är några dagar kvar till julafton är det dags att koka julskinkan, varför då inte testa att koka den i Crock-Pot
Ugnsrostad brysselkål med bacon och lök

Ugnsrostad brysselkål med bacon och lök

Ugnsrostad brysselkål med bacon och lök. För någon vecka sedan åt vi den här lådan med ugnsrostad brysselkål med bacon och lök