eriksro

eriksro

  • 119 Recept
Halländsk fisksoppa

Halländsk fisksoppa

Halländsk fisksoppa är en ofta återkommande soppa här i huset. Den är riktigt god & matig. Jag hade egentligen tänk att göra något helt annat, med den lilla laxbiten jag tagit upp ur frysen åt mig och min man, men så dök det upp oväntade matgäster och jag fick snabbt tänka om
Matig fisksoppa med kräftor

Matig fisksoppa med kräftor

Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10-15 minuter i vatten och buljongtärning. Häll på matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk
Magisk morotskaka.

Magisk morotskaka.

Magisk morotskaka. 2016-08-07, 21. 35. I fredags hade jag min vän Sara och hennes småkillar över för häng och käk
Fiskgryta med ägg och räkor

Fiskgryta med ägg och räkor

Torsk och ägg är en perfekt kombo. Vi älskar torskgryta med ägg, men för att variera oss lite tillsatte vi denna gång även räkor
Banankaka

Banankaka

Prickiga bananer i fruktskålen. Gör en banankaka. Mosa bananerna och förvara dem i frysen tills du har tid och lust att baka
Vitkålssallad

Vitkålssallad

Jag har suttit och funderat en stund på hur man ska inleda ett inlägg om vitkålssallad. Och inte har jag kommit på något bra, småroligt eller intressant
Falukorv i ugn med gurka och äpple

Falukorv i ugn med gurka och äpple

Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet och blanda allt till fyllningen men spara ½ dl ost. Skär ett djupt snitt längs med korven och fyll med röran
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Så här gör du. Börja med att starta ugnen, 225 grader. Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil
Fisksoppa

Fisksoppa

3 bitar torskrygg. 1 liten purjolök. 250 g socker ärter. 2 dl vitt vin. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 dl vatten

Matig fisksoppa med kräftor

1. Skala och grovtärna potatisen. Koka på svag värme i 10-15 min i vatten och buljongtärning. 2. Häll i matlagningsgrädde, hummerfond och tomatpuré när potatisen är mjuk
Torsk i ägg- och persiljesås

Torsk i ägg- och persiljesås

Börja med att koka ägg och hacka äggen och persiljan, samt dela torskfilèen i fyra bitar. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull

Ägg/persiljesås -supergott till Torsk!

Hej Onsdag. Vilken härlig höstdag. Mycket prat om vädret nu överallt men det är så härligt. Eftersom sommaren var så varm och solig känns det som de flesta är positiva till hösten
Äppelmuffins med kanel

Äppelmuffins med kanel

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Ställ upp muffinsformarna. Sätt igång ugnen på 200°C. Rör ihop det rumsvarma smöret med sockret och vaniljsockret till en jämn smet
Romsås till fisk.

Romsås till fisk.

Så här gör du. 20 minuter. Blanda créme fraichen och majonnäsen i en skål. Hacka rödlöken och blanda i tillsammans med dillen
Romsås till lax

Romsås till lax

Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera med lax. Så enkel att göra men åh så god. Recept, 4 portioner
Romsås

Romsås

Ingredienser. 1 dl majonnäs, egengjord eller av god kvalitet. 1 dl crème fraiche. 1 dl stenbitsrom eller sikrom
Uppdaterat recept: Äppelmuffins

Uppdaterat recept: Äppelmuffins

Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt
Äppelmuffins

Äppelmuffins

Favorit i repris. 12 st stora. Du behöver. 200g smör. 2 dl strösocker. 3 ägg. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljnsocker
Äppelmuffins med kanel och kardemumma

Äppelmuffins med kanel och kardemumma

De senaste åren har muffinsen kommit lite i skymundan. Idag ska det vara stora cupcakes, helst med både fyllning och frosting eller någon annan topping
Stuvad potatis & isterband

Stuvad potatis & isterband

Stuvad potatis. 10-12 kokta potatisar. 3 dl vispgrädde. 2 dl mjölk. 2 msk smör. 2 msk vetemjöl. salt. peppar. persilja

Kokt fläsklägg med rotmos

1.  Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp
Rotmos med fläsklägg

Rotmos med fläsklägg

Med riktig sötstark skånsk senap. 4 portioner. cirka 1½ kg rimmad fläsklägg (eller 1 kilo urbenad). 1 gul lök
MOROTSBRÖD !!

MOROTSBRÖD !!

7 dl rumsvarmt vatten50 gr jäst2 tsk salt1 dl olivolja3 st finrivna morötter3 dl rågsiktoch så resten vetemjöl