annan vit fisk). Torka av fisken och vänd den först i mjölblandningen, sen i ägget och sist i osten. Stek på medelvärme tills osten är gyllene och fisken är fast
Salta och peppra fisken. Blanda mandelspån, ströbröd, matfett och limeskal, och fördela på fisken. Vik filéerna på längden och lägg dem i en smord ugnsfast form
Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant. Koka upp vatten, salt och socker till en lag, häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie
Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk. Receptet hittade jag på "Matklubben", men döpte om den
Till påskaftonens buffémat gjorde jag bland annat en matjessilltårta. Enkelt att göra, faktiskt så mycket enklare än vad jag tror att många kan tänka sig då jag ibland upplever att när man nämner att det är gelatin i receptet så drar några åt sig öronen och tänker krångligt, det där har jag aldrig använt osv