Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Grön mat

Grön mat

Ljuvliga vegetariska rätter där du lyfter fram underbara smaker med hjälp av Touch Of Taste olika fonder! Här hittar du recepten på de grillade grönsakerna och sopporna du inte vill missa!
Rostad pumpa med sellerisallad

Rostad pumpa med sellerisallad

5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Gör så här
Västerbottenpiccata med tomatsås

Västerbottenpiccata med tomatsås

Tomatsås. Tillsätt krossade tomater, fond, balsamvinäger, råsocker, salt och peppar. Västerbottenpiccata tillsammans med ris, tomatsås och broccoli
Chimichurri à la Touch of Taste

Chimichurri à la Touch of Taste

1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Gör så här. Rör samman alla ingredienserna. Smaka av med salt, chili, fond och honung
Tomatsallad med örtolja

Tomatsallad med örtolja

Häll i oljan och mixa till en slät, grön olja. Skölj och skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor. Lägg valfri grönsallad på ett fat
Grillade grönsaker

Grillade grönsaker

Blandade grönsaker, t ex broccoli, förkokt majs och cocktailtomater. Dela grönsakerna i fina bitar. Om det är hårda grönsaker eller rotfrukter så är det bra om du ger dem ett snabbt uppkok först
Semitorkade coctailtomater

Semitorkade coctailtomater

Skölj och dela tomaterna på mitten. Tomaterna skall skrumpna ihop och torka. Smaksätt tomaterna med timjan, vitlök, rosmarin, salt, svartpeppar och lagerblad
Råmarinerad svamp

Råmarinerad svamp

1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Gör så här. Vispa samman alla ingredienserna och vänd ner svampen
Baba Ganoush

Baba Ganoush

1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Gör så här. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel
Pizza Rosso

Pizza Rosso

Schalottenlöksinkokta tomater. Lägg de inkokta tomaterna på pizzadegen tillsammans med skivad chevré. SCHALOTTENLÖKSINKOKTA TOMATER
Riddare med keso och avocado

Riddare med keso och avocado

1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar
Riddare med mozzarella och tomat

Riddare med mozzarella och tomat

Lägg det stekta bröden på tallrikar och toppa med mozarella, tomat, olivolja och ev någon färsk ört. 1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond. 12 skivor tomat
Långbakad rotselleri

Långbakad rotselleri

Koka upp vatten och grönsaksfond. 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond. Gör så här. Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar
Slät blomkålssoppa

Slät blomkålssoppa

Häll i vatten, ekologisk kycklingfond (ekologisk grönsaksfond fungerar fint för som vegetariskt alternativ) och mjölk och låt koka upp och sjud sedan utan lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt Ekologisk Grönsaksfond
Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa

500 g ärtor, gröna djupfrysta. 3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt Ekologisk Grönsaksfond
Ugnsrostade morötter

Ugnsrostade morötter

Gör så här. Tvätta, borsta och ansa morötterna noga. Vispa samman olja och fond. Lägg morötter och oljeblandningen i en ugnsfast form, strö på sesam, vallmo, farin och svartpeppar
Grön Ärtpesto

Grön Ärtpesto

1 dl gröna ärtor, kokta, avrunna och kalla. 5 dl pumpafrön, gröna. 2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
Brynt mandelpotatis

Brynt mandelpotatis

Gör så här. Häll farin, smör, fond och vatten i en stekpanna. Hetta upp den och låt allt tjockna. Vänd ner potatisen och låt det hela bryna och karamellisera tills potatisen är varm och vackert brun (späd eventuellt med lite vatten och det blir för torrt)
Blomkålskorma

Blomkålskorma

1 msk chili, grön finhackad. 1 msk tomatpuré. 3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond eller Bong Touch of Taste Grönsaksfond
Ricottaplättar med spenat och ruccola

Ricottaplättar med spenat och ruccola

Lägg upp salladsblad och hackade grönsaker på ett fat eller skärbräda. Tomat- och chilisås. späda salladsblad och finhackade grönsaker
Potatiskaka med spenat

Potatiskaka med spenat

Gör så här. Sätt ugnen på 225˚C. Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Skala och skiva lök och vitlök tunt
Kantarell kanapé

Kantarell kanapé

Gör så här. Rensa kantarellerna noga och riv i mindre bitar. Stek med smöret i en stekpanna. Tillsätt grädden och låt den koka in
Grönkålsfrittata

Grönkålsfrittata

Tina grönkålen och krama ur den väl. Vispa ihop grönsaksfond, ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör ner grönkål, och osten