Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Kantarellfrossa

Kantarellfrossa

Ta vara på höstens rikedom och låt våra fonder förgylla smaken på skogens guld. Här hittar du recepten och tipsen som får både dina smaklökar och gäster att jubla. Ha en härlig höst!
Kantarellpaj med ädelost

Kantarellpaj med ädelost

Gör så här. Pajskal. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Arbeta degen till den blir smulig
Äggakaga med kantareller

Äggakaga med kantareller

Gör så här. Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i kantarellerna och stek dem gyllenbruna. Låt kantarellerna rinna av i en sil
Kantarellkanapé

Kantarellkanapé

Gör så här. Rensa kantarellerna noga och riv i mindre bitar. Stek med smöret i en stekpanna. Tillsätt grädden och låt den koka in
Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Gör så här. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt o peppar. Stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna
Kantarell kanapé

Kantarell kanapé

Gör så här. Rensa kantarellerna noga och riv i mindre bitar. Stek med smöret i en stekpanna. Tillsätt grädden och låt den koka in
Kantarell och jordärtskocksoppa

Kantarell och jordärtskocksoppa

Gör så här. Stek kantarellerna och de tärnade jordärtskockorna i smör, salta och peppra lätt. Tag upp ca 1/3del och spara till garnityr
Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Gör så här. Hacka löken, dela kantarellerna i mindre bitar och fräs i olivolja och smör. Tillsätt riset och låt fräsa med under omrörning någon minut