Gott och blandat

Gott och blandat

  • 89 Recept
Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i kaffechokladen och låt den smälta
Efterrätter

Efterrätter

God mat, ja visst är det gott men en god efterrätt slår i min mening allt. Konstigt det där, att man kan va helt säker på och tycka att de är så kul att baka och göra efterrätter men att laga mat det tycker jag är dötrist
Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Kokospannacotta med tropisk frukttopping

Ingredienser Portioner. 4 1 liten tetra kokosmjölk (à 200 ml) 3 dl vispgrädde 3/4 dl gelésocker 1 tsk vaniljsocker Frukttopping 1/2 l färsk ananas 1 passionsfrukt 1 msk rårörsocker finrivet skal av 1 lime 1 msk hackad mynta Lägg till i inköpslistan
Förrätt tips ...

Förrätt tips ...

och jag har blivit tilldelad förrätt i år. det är ju maken och han lär ju få äta det jag serverar. Skala och mosa äggen
Julgodis: Mariannetryfflar

Julgodis: Mariannetryfflar

Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet
Skumtomtefudge

Skumtomtefudge

Stelnade inte riktigt och blev alldeles sockerkrasig. Den blev ganska blek och inte så snygg förra året men väldigt god
Julmustkola

Julmustkola

Ingredienser Portioner. 15 st 1 1/2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl julmust Lägg till i inköpslistan
Äppelmarmelad med kanelsmak

Äppelmarmelad med kanelsmak

Skala och skiva äpplena. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Recept och bild från Dansukker
Äppelmarmelad!

Äppelmarmelad!

gottoch enkelt. Det gör inte så mycket om det är lite bitar i min sylt tycker jag, det är bara gott ju
Frasig västerbottenpaj med kantareller

Frasig västerbottenpaj med kantareller

Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen
Äppelsirap

Äppelsirap

Ingredienser Portioner. Ger 1 liter 2 kg äpplen 1 1/2 l vatten 7 dl strösocker 3 kanelstänger Lägg till i inköpslistan
Kall bearnaisesås

Kall bearnaisesås

1salt och vitpepparSmält smöret och ställ det åt sidan till det svalnat till rumstemperatur. 1Blanda dragon och vinäger och låt det stå och dra ett tag. 1Vispa äggulorna och häll sakta i oljan, när det börjar tjockna så kan man öka takten. 1Smaka av med salt och vitpeppar
Lufsa

Lufsa

Ingredienser Portioner. 4 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 800 g potatis 2 paket bacon (à 140 g) 2 dl lingonsylt smör eller margarin att smörja formen med Lägg till i inköpslistan