Svamp

Svamp

Syltade kantareller

Syltade kantareller

Skeda upp svampen på varma, väl rengjorda burkar, häll över lagen och tillslut dem. 2 dl ättikssprit (12%) / 3 dl av svampspadet / 2 dl rårörsocker / 1 msk vitpepparkorn / 2 tsk senapsfrö / 3 st lagerblad / 3 cm tunt skivad ingefära / 1 spansk pepparfrukt i tunna skivor. Sila spadet från svampen och spara 3 dl till lagen. Tillsätt svampen och låt den koka med i 3 minuter. 3 dl av svampspadet
Syltade kantareller

Syltade kantareller

Blanda “svampvattnet” med ättika, råsocker, skivad chili och ingefära, lagerblad och pepparkorn. Väldigt gott till vilt, t
Syltade kantareller med kanel

Syltade kantareller med kanel

Rensa svampen väl och skär de största i mindre bitar. Blanda salt och svamp i en kastrull. Lägg över svampen i en stor glasburk med lock
Syltade kantareller

Syltade kantareller

Häll bort vattnet och spola svampen i kallt vatten. Fördela svamp och lök i glasburkarna. Efter två dagar är svampen syltad och god
Syltade kantareller på mitt vis

Syltade kantareller på mitt vis

Just nu kryllar det av svamp i skogarna så det är bara att gå ut och hämta. Löken blir nästan lika fantastisk som svamparna