Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än
Varför har jag aldrig picklat rödlök tidigare. Så enkelt och så snabbt – och så blir det så gott. Funkar bra till hamburgare och grillade grejer, som kött och korv
1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Inläggning är en gammal konserveringsmetod som förlänger hållbarheten på ett livsmedel men i dagens moderna samhälle då alla har kyl och frys görs det mest för den goda smakens skull