Fisk

Fisk

  • 90 Recept
Underbart god kall sås till grillad lax och kött

Underbart god kall sås till grillad lax och kött

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan

Torskfilé med äggsås

Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över. 3 dl grädde2 dl fiskbuljong1 tsk maizenasalt, finmalen vitpeppar2 hårdkokta äggServering. Koka upp grädde och fiskbuljong i en kastrull och låt koka på svag värme ca 10 minuter. 2 dl fiskbuljong
Panerad torskfilé med kall sås

Panerad torskfilé med kall sås

Vardagsmat och här i form av torskfilé. Så himla gott att panera i Japanskt ströbröd, (Panko). Använder nästan aldrig vanligt ströbröd längre
Krämig torskfilé i ugn

Krämig torskfilé i ugn

Dags för nytt fiskrecept tycker jag. Fisk, dill och citron är alltid ett vinnande koncept enligt mig och så fick det bli
Torsk i currysås med äpple och dill

Torsk i currysås med äpple och dill

Lägg fiskfiléerna ovanpå, lägg på lock (eller täck med aluminiumfolie) och koka tills fisken är fast och ogenomskinlig, ca 5 min
Fisksås 2.0 - klart på minuten!

Fisksås 2.0 - klart på minuten!

Kall fisksås gillar alla och panerad fisk (läs fiskpinnar) kräver något mer än bara citron. 1 dl Bostongurka1 dl majonnäs1 dl matlagningsyoghurt1 tsk torkad dill1 tsk lökpulver1/2 tsk Himalayasalt eller 1/4 dels tärning fisk- eller grönsaksbuljong
Krämig silltårta

Krämig silltårta

Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden. Fyllning. Hårdkok äggen. Låt svalna. Skala och hacka ägg och lök
Laxfilé i foliepaket

Laxfilé i foliepaket

Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxfilén i fyra bitar. Skär paprika och squash i lagom stora bitar. Bryt broccolin i mindre bitar
Påskens paj – silltårta

Påskens paj – silltårta

Denna silltårta eller påskpaj gör jag varje påsk och midsommar. Den är så otroloig god, mättande och får med alla de högtids ingredienserna
Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

0,5 dl flytande margarin. 1200 g kavring. 1300 g räkor, skalade (1 kg med skal). 12 dl kräftstjärtar
Krämig fisksoppa

Krämig fisksoppa

5 dl fiskbuljong. Ingredienser 125 g lax. 125 g torsk. salt och peppar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 morot
Ugnsbakad torskfilé

Ugnsbakad torskfilé

Skär salladslöken i sneda skivor och strö dem över fisken. Häll blandningen över fisken och strö över lite ströbröd
Stekt torskfilé med remouladsås

Stekt torskfilé med remouladsås

Vänd fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i 2–3 minuter per sida i en stekpanna med smör
Lax med färg

Lax med färg

Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
Baconlindad lax med fetaost

Baconlindad lax med fetaost

Här kommer receptet jag lovade. Så enkelt men så gott. Baconlindad lax, otippat gott. Man kan vira in vad man vill med laxen, kanske rotfrukter