Foto. Karin / bevemyrs blogg. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över. 3 dl grädde2 dl fiskbuljong1 tsk maizenasalt, finmalen vitpeppar2 hårdkokta äggServering. Koka upp grädde och fiskbuljong i en kastrull och låt koka på svag värme ca 10 minuter. 2 dl fiskbuljong
Kall fisksås gillar alla och panerad fisk (läs fiskpinnar) kräver något mer än bara citron. 1 dl Bostongurka1 dl majonnäs1 dl matlagningsyoghurt1 tsk torkad dill1 tsk lökpulver1/2 tsk Himalayasalt eller 1/4 dels tärning fisk- eller grönsaksbuljong
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Till sist Tillsätts fisken, som först delats i mindre bitar och låt allt sjuda tills fisken är klar
Vänd fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i 2–3 minuter per sida i en stekpanna med smör
Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten