Vi tänker naturligtvis framför allt på risotton för tonfisk vet vi väl inte om det är så väldigt speciellt italienskt, men att det är en firre som trivs i risottons sällskap, det vet vi
Det här är bland det godastesom finns och det doftar ljuvligt. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna
Nu i helgen bjöd vi hem kära vänner på lite smårätter och vin. Vi gjorde flera rätter somkommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkorsom vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
En aptitretare med lite sting i, och perfekt som en tapasrätt. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljanom du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Mustig räkgryta med curry, krossadetomater, vitlök och paprika. Så lustigt för jag hittade det här receptet när jag gick igenom en hög med gamla papper
Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hososs men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Kycklingtärningar GongBao är ju en välkänd rätt. Kryddningen funkar utmärkt även till räkor. Jordnötter är en vanlig ingrediens men jag föredrar cashew