Konservera

Konservera

Rårörda lingon (Per Morberg)

Rårörda lingon (Per Morberg)

Rårörda lingon passar utmärkt till köttfärsrätter som köttbullar, pannbiff och Köttfärslimpa. Jag tycker dock personligen att det är för mycket socker i detta recept
Rårörda Lingon

Rårörda Lingon

Efter en del funderingar på lingondricka blev det till slut att vi bestämde oss för att göra rårörda lingon av dem vi plockade på landet
Rårörda lingon

Rårörda lingon

Blanda lingon och socker och rör tills sockret lösts upp. Rör i sirap. 250 g lingon. 1 dl strösocker. 0. 5 dl ljus sirap
Bostongurka

Bostongurka

Borsta gurkan väl under rinnande vatten. Skala löken. Skölj paprikan. Kärna ur den. Hacka eller riv allt i matberedaren eller för hand
Saltgurka

Saltgurka

När jag ändå var igång och gjorde smörgåsgurka så sparade jag undan dom minsta gurkorna. Hemma gjorda saltgurkor är något helt annat än det man kan köpa i affären
Östgöta saltgurka

Östgöta saltgurka

Ett familjerecept från Askeby vid sekelskiftet. Receptet har jag hittat i boken Östgötamat. 1 kg smågurkor
Eivors syltade squash och paprika

Eivors syltade squash och paprika

Ingredienser Portioner. 1 sats 1 1/2 kg squash 5 paprikor i olika färger 2 1/2 l vatten 1 1/2 dl salt 3 dl ättiksprit (12%) 3 dl vatten 6 dl strösocker 1 1/2 tsk gurkmeja 1 msk senapsfrön ev Atamon (se Tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Gurkan smakar bäst när du lagt in den själv

Jag växte upp med en mamma som lagade den mesta maten från grunden. Några färdiga köttbullar från frysdisken åt vi aldrig och brödet hade mamma oftast bakat själv
Fredriks Saltgurka

Fredriks Saltgurka

Då var det dags att slänga upp mitt första recept på bloggen. Saltgurka blir det idag, mitt egna recept
Syltgurka på gammalt vis!

Syltgurka på gammalt vis!

Den ligger där fortfarande, i mina föräldrars kök, den där receptboken från min mormor. Recepten skrivna med den finaste skrivstil, där några sidor sjunger på sista versen
Mormors smörgåsgurka

Mormors smörgåsgurka

Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Inlagd smörgåsgurka

Inlagd smörgåsgurka

2 kg Västeråsgurkor eller andra små inläggningsgurkor. 12 liter vatten. 10,5 dl grovt salt. 1Ättikslag. 4 dl ättiksprit (12 %)
Godaste o nyttigaste picklade zucchinin

Godaste o nyttigaste picklade zucchinin

Har till min enorma glädje fått massor med zucchini i år, så har bl a syltat två stycken för antiinflammatorisk lycka i gurkmeja
Egen hemkokt gelé på vindruvan Boskoop Glory

Egen hemkokt gelé på vindruvan Boskoop Glory

En liten titt in i vårt växthus. Det är inte särskilt mycket som växer där, några jordärtskockor, ett par nyplanterade vindruvor och en gammal vinranka som slingrar sig i taket
Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Gelé på röda vinbär

Gelé på röda vinbär

Floras mor har jättemycket röda vinbär på kolonilotten, och vi brukar få en del som vi tidigare fryst in eller ätit direkt
Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt. 10 augusti, 2016 by Matmamman Lämna en kommentar. Lycklig den som har ett eget äppelträd… Men numera finns ett stort utbud av fina svenska äpplen i butiken, så vi andra behöver inte heller gå lottlösa
Vaniljinkokta plommon med glass

Vaniljinkokta plommon med glass

1 kg plommon. 1 vaniljstång. 8 dl vatten. 5-6 dl strösocker beroende på plommonens sötma). Dela vaniljstången på längden
Plommonen kommer i rask takt!!!

Plommonen kommer i rask takt!!!

Nu börjar det explodera i plommonträdet och jag måste komma på idéer för att kunna ta tillvara så mycket som möjligt