Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 180 Recept
Mina Favoriter
Smörgåstårta, Jenny Warséns recept

Smörgåstårta, Jenny Warséns recept

8 hönökaka, halvmånar (eller polarkaka) 300 g färskost (t ex philadelphiaost). 1Leverpastejsfyllning - två lager400 g leverpastej 3 dl crème fraîche 100 g färskost (t ex philadelphiaost) 4 msk bostongurka
Wrap med currykyckling och mangosalsa

Wrap med currykyckling och mangosalsa

1 gul lök, tunt skivad (liten) 500 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar 2-3 tsk curry mango krydda 1 dl crème fraîche 1 msk ketchup 250 g fryst mango, tinad 1 salladslök, tunt skivad 1 kruka färsk koriander, blad plockade och stjälkar hackade 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk strösocker 1 huvudsallad 0,5 gurka, urkärnad och tärnad 4-6 libabröd, eller stora tortillabröd smör, till stekning salt peppar
Kycklingfajitas

Kycklingfajitas

Salsa20 kvisttomater, mogna (t ex romanticatomater) 0,5 rödlök, finhackad 1 limefrukt, juice 0,5 grön chilifrukt, finhackad 1 knippe färsk koriander, hackad salt peppar
Koreansk street toast

Koreansk street toast

4 skivor formbröd. 1smör och neutral rapsolja att steka i. 12 ägg. 12 msk + 3 msk riven vitkål. 12 msk riven morot
Kinesiska tacos med fläskfilé och hoisinsås

Kinesiska tacos med fläskfilé och hoisinsås

600 g fläskfilé 3 msk japansk soja 1,5 dl hoisinsås 1,5 dl majonnäs 2 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 förp små tortillabröd 1 gemsallad, plockade blad 1 gurka, i stavar 4 salladslökar, skivade 1 kruka färsk koriander, grovt hackad ev sriracha
Het tuna melt

Het tuna melt

2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g) 1,5 dl majonnäs 4 msk rödlök, finhackad 4 tsk japansk soja 2-3 msk sriracha 12 skivor ost, mellanlagrad 8 skivor surdegsbröd (eller osötat ljust bröd) smör, till stekning
Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

Wrap med hoisinkyckling och sesammajo

Five spice krydda1 tsk sichuanpeppar (eller hel vitpeppar) 1 stjärnanis 1 tsk fänkålsfrö 0,5 tsk hel nejlika 1 tsk malen kanel
Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto400 g kantareller 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök 4 msk olivolja 350 g carnaroliris (eller arborioris) 3 dl torrt vitt vin ca 1,5 l hönsbuljong 50 g smör, kallt 100 g parmesanost, riven 2 msk neutral rapsolja salt peppar

Varm bruschetta med burrata

1 baugette (eller Zeta Bruschetta Naturell). 2 förp Zeta Burrata (eller Zeta Mozzarella Di Bufala Campana)
Jennies räkmacka med gräslöksaioli

Jennies räkmacka med gräslöksaioli

1,5 kg frysta stora räkor med skal, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 1 kruka sallad 8 rädisor, i kvartar 0,5 gurka 1 citron, i klyftor dillvippa gräslök, finskuren svartpeppar, nymalen 4 skivor vitt bröd (t ex hönökakor, vitt lantbröd eller formfranska)
Den ultimata vaniljglassen

Den ultimata vaniljglassen

400 ml vispgrädde. 400 ml standardmjölk. 130 g socker. 1/2 tsk salt. 1 tsk vaniljpasta. 1 vaniljstång. 5 äggulor
Perfekt Äggröra

Perfekt Äggröra

  3 Ägg. 1  25 g Smör. 1  1 msk Creme Fraiche. 1  1 nypa Salt. 1  1 nypa Svartpeppar (malen)