Matbröd

Matbröd

  • 21 Recept
Glutenfria nyttiga fruktbröd

Glutenfria nyttiga fruktbröd

För nästan exakt 2 år sedan kom Kristin Kaspersens senaste bok ut, Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
Nyttigt morotsbröd

Nyttigt morotsbröd

Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan allt annat
Saftiga tekakor på grötbas

Saftiga tekakor på grötbas

Godmorgon. Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Snabbfrallor med 5 ingredienser 6 st

Snabbfrallor med 5 ingredienser 6 st

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll olja och vatten över mjölblandningen
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Det finns mycket roligt på Pinterest, utan tvekan. Scrollade igenom massa bilder i morse och hittade detta recept på stekpannebröd som jag var tvungen att prova
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Detta brödet är så otroligt gott och dessutom enkelt att göra. Det behövs en ugnssäker stekpanna (gärna gjutjärn), men jag skulle gissa att det går bra med tex en springform med (har ej testat själv dock)
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Matbröd

Matbröd

Låt matbrödet svalna på galler. Grädda matbrödet i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke
Stekt bröd

Stekt bröd

Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka. Då är detta det perfekta brödet. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Snabba frallor utan jäst

Snabba frallor utan jäst

Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur. Vem orkar vänta på en jäsande deg när man kanske inte tänkte på att man ville ha nybakta frallor till frukost förrän när man vaknar på morgonen
Brötchen

Brötchen

Värm vattnet till fingervärme (ca37'). Rör ut jästen i lite av vätskan. Blanda ner resten av vattnet, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet - lite i sänder