Tomas Heldaeus
Sides

Sides

Tillbehör
Gräddstuvad savoykål

Gräddstuvad savoykål

 God kväll. Här hemma har vi ätit gräddstuvad savoykål, en grillad köttbit och grönsaker till kvällsmat
Zucchini Fritters

Zucchini Fritters

Marcus Samuelsson la ut dessa på sin sida för någon månad sen. Jag hade precis fått en gigantisk hemmaodlad zucchini av en kompis
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

brysselkål, skivad. 1citron, skivad. 1olja. 1salt och peppar1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig eller 200 grader varmluft
Krämig potatissallad med kapris

Krämig potatissallad med kapris

Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den svalna något och skär eventuellt potatisen i mindre bitar
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Ingredienser Portioner. 4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fejkon! Vegetarisk bacon a.k.a morotsbacon!

Fejkon! Vegetarisk bacon a.k.a morotsbacon!

Hemmagjord fejkon. Även kallad vegetarisk bacon och morotsbacon. This. Is. So. Good. Det här är ett megaenkelt recept som verkligen tillför något extra till vilken rätt som helst
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

Ikväll så lagar vi plankstek och snart ska dom in i ugnen. Men förra helgen så grillade vi och då gjordes det en rotfruktsgratäng med kålrot, morötter och potatis
Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Rotsaksgratäng med färsk timjan

Rotsaksgratäng med färsk timjan

Rotsaksgratäng (4 personer). 3 st. potatisar. morötter. 1 st. mindre kålrot. gul lök. 2 dl mjölk. 2 dl vispgrädde. 2 dl riven ost, gärna med cheddarsmak
Brysselkål med parmesan och citron

Brysselkål med parmesan och citron

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Brysselkål 400 gram brysselkål 1 msk smör 0,5 st citron(er) 50 gram parmesanost 3 nypa(or) flingsalt Köp receptet
Basilikapotatis

Basilikapotatis

Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lätt saltat vatten. Lägg alla ingredienser till basilikasåsen i en mixer
Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner

6 medelstora champinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon