Tomas Heldaeus
På G

På G

  • 9 Recept
Stekta bananer med råsocker och glass

Stekta bananer med råsocker och glass

Ingredienser Portioner. 4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till serveringglassLägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Torsk i ugn med saffran

Torsk i ugn med saffran

Gillar när det är färgglatt tallriken. ½ påse saffran. Jag var inte så förtjust i det förut men nu älskar jag det
Pasta med tonfisksås och kapris

Pasta med tonfisksås och kapris

500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Auberginegryta "Baingan aachari"

Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser Portioner. 4 1 stor aubergine (à ca 400 g) 2 tsk salt 1 röd paprika 1 grön paprika 2 tomater 1 msk fänkålsfrön 1 tsk malen koriander 1 1/2 tsk chilipeppar 2 tsk svarta eller bruna senapsfrön 1 1/2 msk malen spiskummin 1 tsk gurkmeja 7 msk matolja 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 2 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen