Sallad

Sallad

  • 34 Recept
Klassisk grekisk sallad med fetaost och oliver

Klassisk grekisk sallad med fetaost och oliver

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st röd lök 1 st gurka 250 gram körsbärstomater 1 st grön paprika 0,5 dl olivolja 1 msk rödvinsvinäger 2 krm salt 2 krm svartpeppar 150 gram fetaost 290 gram kalamataoliver 2 tsk torkad oregano Köp receptet
Grekisk sallad

Grekisk sallad

3-4 mogna tomater, rumstempererade. 1 liten rödlök, skuren i tunna skivor. 1 gurka, skuren i tjocka skivor, delade på mitten
Tomatsallad med örtolja

Tomatsallad med örtolja

Sallad Skölj och skär tomaterna i halvcentimetertjocka skivor. Lägg valfri grönsallad på ett fat. Lägg tomaterna på salladen, ringla över oljan och toppa med lök och svartpeppar
Krämig broccolisallad med bacon och mandel

Krämig broccolisallad med bacon och mandel

Ingredienser Portioner. 4 140 g bacon 50 g mandelspån 2 broccoli (à 250 g) 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl russin 2 tsk äppelcidervinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Glasnudelsallad med grönkål, mango och stekt lövbiff - Recept - Tasteline.com

Glasnudelsallad med grönkål, mango och stekt lövbiff - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Glasnudelsallad 100 gram glasnudlar 100 gram grönkål 150 gram sugarsnaps 1 kruka(or) koriander 1 msk rapsolja 500 gram lövbiff 225 gram mango , tinad 0,5 st rödlök(ar) Dressing 0,5 st chilipeppar 1 msk ingefära , färsk 1 klyfta(or) vitlök 2 msk rapsolja 1 tsk honung , flytande 1 st lime Köp receptet Näringsvärde Kcal
Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis

Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis

4 Sallad 500 g sötpotatis 1 dl hasselnötter 1 msk sesamfrön 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 dl couscous (gärna pärlcouscous) 1 msk konc grönsaksfond 2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad) 250 g halloumiost olja (till stekning) 1 dl hackad persilja Paprikahummus 1 förp kokta kikärter (à 380 g) 1 hel inlagd paprika 1 riven vitlöksklyfta ev 1 msk tahini (sesampaste) 1/2 dl olivolja 3/4 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Grynsallad med fetaostkräm

Grynsallad med fetaostkräm

Arrangera salladsbladen i botten på ett stort fat eller på fyra tallrikar. Fördela gryn och alla skurna grönsaker på salladen
Blåhammarens vitkålssallad

Blåhammarens vitkålssallad

Blanda ihop dressingen och häll den över salladen. Strimla vitkålen. Slaka den gärna, dvs koka upp vatten och häll det över vitkålen och låt stå ett par minuter
Sallad med ost, lammkorv och couscous

Sallad med ost, lammkorv och couscous

Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela couscous, korv och melon på salladen. Toppa salladen med granatäpplekärnor, pistagenötter, tomater och ost
Kycklingsallad med färska rödbetor

Kycklingsallad med färska rödbetor

sallad (gärna av olika sorter). Lägg salladenn och övriga grönsaker på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra
Zucchinisallad med harissa och fetaost - Recept | Arla

Zucchinisallad med harissa och fetaost - Recept | Arla

Lägg zucchini och salladsskott på ett fat. Bryt osten i bitar och fördela på salladen. 30 g salladsskott. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g zucchini 2 tsk harissa 1 tsk honung 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 30 g salladsskott 150 g fetaost el Apetina® vitost 1 dl grovhackad färsk mynta
Sallad med grill cheese, röda linser och äpple - Recept | Arla

Sallad med grill cheese, röda linser och äpple - Recept | Arla

Lägg sallad och rödlök på tallrikar eller uppläggningsfat. Servera salladen med yoghurten och bröd. 1 liter blandad grönsallad. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 240 g Apetina® grillost Arla® Smör-&rapsolja 5 dl kokta röda linser 1 äpple rivet skal och saft av 1 citron 1 kruka färsk mynta 1 vitlöksklyfta ½ rödlökar 250 g körsbärstomater 1 liter blandad grönsallad 1 dl rostade cashewnötter 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 1 surdegsbaguette
Bulgursallad med rödkål

Bulgursallad med rödkål

Fräs bulgur och saffran i en kastrull med 1 msk olja. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp
Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Auberginesallad 2 dl quinoa 100 gram ruccola 0,5 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 1 st aubergine 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 380 gram kikärtor , kokta 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk salt 1 tsk honung , uteslut eller byt mot agave för veganskt 225 gram haricots verts Apelsindressing 1 st apelsin , skal och saft 2 msk olivolja 1 tsk senap , grovkornig 2 krm salt 2 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal