Förrätt sjö o hav

Förrätt sjö o hav

  • 26 Recept
Hummer med ingefärskryddad smörsås

Hummer med ingefärskryddad smörsås

2 stora humrar. 1 dl torrt vitt vin. 1 tsk hummerfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 stora humrar 1 dl Arla® vispgrädde 1 dl torrt vitt vin 1 tsk hummerfond 2 msk hackad bladpersilja 1 msk riven färsk ingefära 50 g Arla® Svenskt Smör
Gratinerad hummer med citron och vitlök - Recept | Arla

Gratinerad hummer med citron och vitlök - Recept | Arla

Knäck klornaoch ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. 2 kokta humrar. rivet skal och saft av 1 citron. 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Våffla med skagenröra

Våffla med skagenröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Skagenröra 500 gram räkor , skalade 1 kruka(or) dill , 4 msk hackad 0,5 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk citron(er) , pressad 2 msk röd lök , finhackad 1 burk(ar) ishavsrom , röd eller gul 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar Våffelsmet 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 dl mjölk 100 gram smör 0,5 tsk salt Köp receptet Näringsvärde Kcal. 526 Protein. 20 gram Kolhydrater
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar
Skagentoast - Recept | Arla

Skagentoast - Recept | Arla

Gör så här Hacka räkornagrovtoch blanda med dill, majonnäs, gräddfil, citronsaftoch vitpeppar. Kantskär ochrostabrödskivorna
Frasvåfflor med Lyxig Skagen

Frasvåfflor med Lyxig Skagen

Det är lite mysigt att äta somförrätt eller så bjuder du hem dina väninnoroch njuter av detta tillsammans med ett glas vitt eller bubbel
Pannacotta med gräslök och sikrom

Pannacotta med gräslök och sikrom

Den passar också bra som en elegant förrätt, då i lite större glas. Med den här pannacottan vann jag Mitt köks och Chill outs tävling om bästa mingelrätt
Pannacotta med sill

Pannacotta med sill

Spar lite sill till garnering ochgrovhacka resten. Koka upp grädden i en kastrull. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter
Hummertoast

Hummertoast

Rör ner lök och hummer tillsammans med dill och några dropparcitron. Smaka av med salt ochcitronpeppar
Krispig råraka med skagenröra och rom

Krispig råraka med skagenröra och rom

Skala potatisenoch riv på den grova sidan på rivjärnet. Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Skagenröra

Skagenröra

Så här gör du Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt. Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäsoch crème fraiche
Laxtartar med schalottenlök och kapris

Laxtartar med schalottenlök och kapris

Skär laxen i små tärningar och lägg i skål. Blanda laxen med balsamvinäger, fransk senap, hackad kapris, rör omoch smaka av med vitpeppar
Krämig savoykålssoppa med laxboll

Krämig savoykålssoppa med laxboll

Gör så här Skala lök och vitlök. Skär kål och lök i mindre bitar. Fräs dem i smör-&rapsolja tillsammans med timjan utan att det tar färg
Havskräftscarpaccio

Havskräftscarpaccio

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Garnityr 1 ängssyrablad 1 ruccola 1 ärtskott 1 dill Havskräftscarpaccio 12 st havskräftstjärtar , råa 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 1 olivolja , till stekning och garnering 2 msk pankoströbröd 2 st rädisor 4 st gröna vindruvor 1 st citron(er) 2 st cocktailtomat(er) 1 msk gräslök , finskuren 1 espelettepeppar 1 salt 1 svartpeppar, malen Köp receptet