Kött

Kött

  • 6 Recept
Biff Rydberg med senapskräm

Biff Rydberg med senapskräm

Skär köttet i tärningar. Stek till sist köttet hastigt i en het panna och krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen, löken och köttet på ett fat och strö över persiljan
Klassisk oxfilé provençale

Klassisk oxfilé provençale

1 kg fast potatis salt svartpeppar matolja 600 g oxfilé (mittbiten) smör 50-75 g vitlökssmör persilja, hackad
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Tjälknöl är bland det godaste man gör på älgkött tycker jag. Har man inte tillgång till älgkött går det bra med en nötstek istället
Souvlaki med grekisk potatis och tzatziki

Souvlaki med grekisk potatis och tzatziki

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Souvlaki 500 gram fläskfilé(er) 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 klyfta(or) vitlök 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 paket grillpinnar Grekisk potatis 1 kg delikatesspotatis 0,75 dl olivolja 2 st citron(er) 2 tsk torkad oregano 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Tzatziki 0,75 st gurka 3 dl grekisk yoghurt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 st citron(er) 1 tsk honung Köp receptet