Nästa vecka är det för fanken midsommar ju. Och om det är någon som känner att det redan nu kliar i kroppen och behöver säga att – Jaha, då vänder det och går mot mörkare tider
Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
Nej, hörrni, nu måste det bli riktig mat här på bloggen. Jag har ju bjudit på "smask" två dagar i rad, men så här i stundande adventstider måste det väl vara förlåtet
Vilket helt fantastiskt väder vi har haft några dagar. Rena högsommarvärmen. Jag antar att grillarna gått varma och att det nästan är svårt att urskilja varandra för allt grillos som lägrar sig överallt
Det gäller att passa på och njuta av de sista nässlorna, innan det är för sent. Den här krämiga nässelsoppan är en helt underbar förrätt, eller hel maträtt med en macka till
Godkväll. Hoppas allt är bra med er. Här hemma pågår förberedelserna för fullt inför cateringen imorgon. )Dagens middag blev en riktig höjdare som jag verkligen vill tipsa om
Ogilla när man öppnar kylskåpet och det ekar tomt. Dags för stohandling pronto. Dock manade detta till kreativt mattänkande för att få till en rolig och bra lunch
Soppa är underskattad mat. Det är så lätt att variera en soppa och att improvisera fram olika smaker. Det är bara att koka upp buljong eller en mix av buljong och konserverade tomater