När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa. Häromdagen hittade vi receptet hon gav till min yngste son när han var sju och vi lagade den goda, saftiga köttfärslimpan
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Här bjuds det idag på en smaskig och mustig köttfärsrätt där allt serveras i en och samma form, om den passar som middag en hjärtedag som denna låter vi var och en bestämma själv
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Bryn purjolök tillsammans med köttfärsen och pressa i vitlöken
Lägg på köttfärsen på papperet och platta ut färsen. 500 g köttfärs. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en skärbräda lägg på ett bakplåtspapper peppra och salta på papperet