Nu var det längesedan jag fick till ett inlägg här på bloggen. Inspirationen till matlagning och bakning har inte varit på topp de senaste veckorna och det blir mest att jag lagar gamla favoriter som redan finns här på bloggen, men nu när adventstiden lurar runt hörnet och julstämningen börjar krypa inpå längtar jag faktiskt efter att få baka och testa nya saker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Det går inte annat än att gilla denna årstid skarpt. Sensommar och tidig höst när det är skördetider för fina grönsaker, man kan ta för sig av skogens härliga bär och svamp…ja det finns mycket att njuta av
Mat/Bak. Hallon- och rabarberpaj med kardemumma. Maj 25, 2015 21. 44. Hej på er. Måndag och ny vecka. Jag har pluggat hela dagen, både på universitet och på Komvux
Vi har kvar massor av vinteräpplen som jag la undan sent i höstas, de har räckt hela vintern men nu börjar en del av dom se lite ledsna ut, få passade det ju perfekt med en god äppelpaj
Poff. , sa det så var det grönt i naturen. Det är ju en underbar årstid, våren. Är glad att jag inte är pollenallergiker för kan tänka mig att det inte är så roligt
När du gjort den här pajen vill du inte äta någon annan. Krispig mandel, len choklad och så skärpan från rabarbern tillsammans med en kula riktigt bra vaniljglass tar i alla fall mig till något slags himmel