Det är säsong för blåbär nu och då ska ni passa på och baka denna paj. Pajen är god, inte alls så söt. Vi serverade den med vaniljglass som fick smälta på den varma pajen och det blev kalas
Dundergod och enkel dessutom en perfekt dessert nu när sommaren är på intågande. Nu använde jag spanska jordgubbar vilket funka bra men tänk er denna med svenska nyplockade gubbar
I förrgår började jag med att baka den här pajen med råkade bränna kolasåsen så jag fick göra klart den igår, det är några moment med att göra pajen så det är ingen man kan vispa ihop på 30 min men kan lova att det är värt väntan
Jag har bakat 2 pajer så att maken kan ta med sig till fikat på jobbet idag, tyvärr så blir det ju inga bilder så ni får hålla tillgodo med bilden ifrån tidningen Hembakat, där jag också har hittat detta mumsiga recept
Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Lovade ju att bjuda dig på det godaste receptet ever. Alltså, jag kan nog fasen inte förklara hur god den här kakan blev, jag skulle helst önska att utvecklingen gått såpass mycket framåt att jag kunde bjuda dig på en bit här i cyber, som en enda härlig bloggfika
. Igår blev det hallonpaj här och jag kom på att jag inte har något sånt recept på bloggen än. Jag har visserligen ett recept på Halloncurdpaj som finns här, men inget med bara hallon som fyllning
Samtidigt som äppelpajen med vaniljkräm i (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj. Det är en hallonpaj med mördegsbotten som är fylld med vanilj och crème fraiche