Annas

Annas

Palak paneer med halloumi

Palak paneer med halloumi

Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Cubanska kotletter

Cubanska kotletter

Blanda samman ingredienserna till kryddblandningen. Pensla blandningen på köttet. Ställ i kylskåp i 3-4 timmar
Kroppkakor med lingon och brynt smör

Kroppkakor med lingon och brynt smör

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tärna fläsket och finhacka löken. Stek snabbt i smöret. Blanda med kryddpeppar och låt svalna
Sötpotatissoppa

Sötpotatissoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram sötpotatis(ar) , 1 st
Kycklinggryta med dragon och äpple

Kycklinggryta med dragon och äpple

Ingredienser Portioner. 6 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 äpplen 800 g kycklinglårfilé 2 msk smör 1/2 dl hackad, färsk dragon (1/2 dl färsk motsvarar 1 msk torkad) 1 tsk salt 1/2 tsk peppar 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl vispgrädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk finrivet citronskal Till servering kokt ris eller mathavre grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kyckling- och mandelcurry

Kyckling- och mandelcurry

3 kycklingbröstfiléer à ca 150 g 1 gul lök 1 msk olivolja 3 msk kyckling tikka currypasta 1 msk tomatpuré 3 dl matlagningsyoghurt 2 msk margarin (60% fett) 1 dl mandelspån
Gurkmeja och ingefärsshot

Gurkmeja och ingefärsshot

Gurkmeja och ingefära är två väldigt nyttiga knölar, som har många hälsofördelar, så varför inte kombinera dessa två i en liten shot, både gott och otroligt nyttigt
Bulgursallad med rödkål

Bulgursallad med rödkål

Fräs bulgur och saffran i en kastrull med 1 msk olja. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp
Fläskkotlett med svamp

Fläskkotlett med svamp

Sätt ugnen på 100°. Bryn fläskkotletterna hastigt i olivolja och smör i en stekpanna, tills de fått fin färg
Senapspanerad kotlett och smörfräst spenat

Senapspanerad kotlett och smörfräst spenat

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra. Bred senap på ena sidan av och lägg kotlet-terna senapssiden ner på en tallrik med ströbröd