En del säger att det nu skall stå 30 minuter, kanske för att mjölken skall dra åt sig vaniljstången, men det funkar lika bra att låta smeten vila medan du vispar ägg och socker. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar
Min vana trogen så satt jag igår och letade recept. Klippte baconet i små bitar och lät det först smälta lite på låg värme och knaperstekte mot slutet i hetare panna samtidigt som kycklingformen stod i ugnen i ca 15 min och sedan strösslade jag på baconet och lät det hela gå klart i dryga 5 min (det ska bubbla även i mitten och hela formen ska ha en fin färg när det är klart)
Häll i crème fraiche och ajvar relish och koka ihop allt i 5-10 minuter. Häll färsen på makaronerna, strö över riven ost och gratinera i 225 grader ca 15 minuter. 15 minuter
Låt mjölken sjuda cirka 5 minuter och salta samt peppra. Toppa med lite ost och peppar och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader. 45 minuter. 45 minuter
Tillsätt senap, majonnäs, pressad vitlök och övriga kryddor i en skål. Blanda slutligen ihop röran ordentligt, täck skålen med plast och låt stå i kyl innan servering
Låt det koka tills det är riktigt mört, det kan ju ta 30 minuter upp till 5 timmar beroende på vad du valt för kött – har du tex nötkött kan man ställa in hela grytan med lock i ugnen på ca 125 grader istället, då behöver man inte passa så noga. Häll på lite av buljongen i taget och rör tills det blir en slät sås, låt den koka i ca 5 minuter