Ännu en dag hemma med Ida som hostar. Hon är feberfri men det märks att hon inte är riktigt frisk för i går såg hon film nästan hela dan och en frisk Ida har inte tålamod till det
Jag hoppas ni har en härlig och skön Alla helgons helg. Här har det varit lugnt och skönt. Igår hade vi bara en halvdag på arbetet så jag slutade redan kl 13 så det var skönt
Som jag skrev häromdagen har vi testat Linas matkasse i en vecka genom att jag är en Buzzador. Jag tror att den godaste av rätterna vi lagade var en biffstroganoff som vi valde att servera tillsammans med blomkålsris
Kombinationen kassler och ananas är en riktig barndomsklassiker (hej 80-tal. ). Jag har för mig att mamma brukade gratinera kasslerskivor med ananas och ost i ugnen som hon lagt i högar på en plåt
Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta