gourmet

gourmet

  • 239 Recept
Pepparkakor

Pepparkakor

Ingredienser Portioner. ca 125 st 2 1/2 dl brun farin 3/4 dl ljus sirap 3/4 dl vatten 150 g smör eller margarin 1 msk malen kanel 1 msk malen ingefära 1 tsk malna kryddnejlikor ca 6 dl vetemjöl ( extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g) 1 1/2 tsk bikarbonat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Milda Culinesse 25 % rabatt Milda 500 ml Mer info Ladda kupong
Päronsallad med ädelost & valnötter

Päronsallad med ädelost & valnötter

Päron och ädelost är två pålitliga smakkompisar. Lägger du till valnötter så har du grunden till en päronsallad som både jag och mina smaklökar går igång på
Västerbottenspaj med löjrom

Västerbottenspaj med löjrom

Sätt ugnen på 225 grader. Pajdegen. Arbeta ihop smör och mjöl i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg
Bästa lingonsylten

Bästa lingonsylten

Koka lingonen i 15 minuter. Lyft grytan från spisen och rör ner sockret i en tunn stråle. När allt socker rörts ner rör man kraftigt i 10 minuter
Syltad squash

Syltad squash

Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Inlagd squash

Inlagd squash

För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Ugnstorkade körsbärstomater

Ugnstorkade körsbärstomater

Inspirationen till dessa kommer från Birgitta Höglunds blogg, men jag gjorde en egen kryddblandning. HÄR kan du se Birgittas ena blogginlägg där hon skriver om hur hon gör sina ugnstorkade coctailtomater
Vitlöksrostade körsbärstomater

Vitlöksrostade körsbärstomater

Vitlöksrostade körsbärstomater. Publicerat 2016-04-04 20. 32. 00 i. Vegetariskt. Nog för att det känns som att våren har kommit på allvar
Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pesto med soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter & parmesan

Pesto med soltorkade tomater, vitlök, pinjenötter & parmesan

En god röra till maten kan göra mycket för smaken i helhet. Pesto är vi många som använder oss av, därför kommer jag här med ett recept på en riktigt god röd pesto som jag fick av min kära vän Anne från Danmark
Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Äsch då. Inte hann jag med att lägga ut de recept jag hade tänkt innan jul, efter jul, innan nyår, efter nyår
Amerikanska blåbärsmuffins

Amerikanska blåbärsmuffins

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 6 st portioner