Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta. Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk
Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Botten. Vispa ägg och socker pösigt. Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt
Efter två timmar i ugen var den lilla godingen klar. Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås. Gnugga steken rikligt med flingsalt, timjan, peppar och paprikapulver
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter
Det här blir lite favorit i repris. Men Carbonara är ju världens bästa rätt när vardagen kryper på, skolan har börjat, ungarna är hungriga och alla ska iväg åt olika håll