Therese

Therese

  • 118 Recept
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

400 g nötfärs 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 1 ägg 100 g sidfläsk, fint tärnat 200 g vitkål, strimlat 2 gula lökar, skalade och skivade salt (efter smak) svartpeppar (efter smak)
Krämig kräftsill

Krämig kräftsill

Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna
Krämig sill med västerbottenost

Krämig sill med västerbottenost

1 förp Abba sill på 5 minuter 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1,5 dl västerbottensost, riven 0,5 dl dill, hackad 1 msk dijonsenap
Bananmousse som tårtfyllning

Bananmousse som tårtfyllning

Enkel och god bananmousse. Det här behöver du. 4 st mogna bananer. 3 dl vispgrädde. Citronsaft från 1/2 citron
Flygande Jacob paj

Flygande Jacob paj

Imorgon är det dax för Jul med Ernst igen på tv´n. Jag kommer att titta, ska du. Det är ett program enligt mig som har hög mysfaktor
Gryta med kokos och röd curry

Gryta med kokos och röd curry

fläskkarré eller lårfilé av kyckling. 1ljus soja. 1finriven ingefära. 1krossat citrongräs. 1röd curry. 1vitlök, pressad
Julmustkyckling

Julmustkyckling

Inspirationen hittade jag på flertal julbloggar, där alla hänvisar till Arla. 4st kycklingfiléer, ca 500 g
Julmustkyckling

Julmustkyckling

Bjöd Peter på denna när vi hade kick off för Uppdraget 2014. Gott. Men jag vet inte om man känner julmustsmaken
Kyckling stroganoff

Kyckling stroganoff

500 g kycklingfilé 1 gul lök 250 g champinjoner 3 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 tsk dijonsenap 2 dl vatten 3 dl crème fraîche 1 msk färsk persilja, finhackad salt peppar
Kycklingwok

Kycklingwok

ca 2-4 msk olivolja ca 400-500 g kycklinglårfilé 0,5-1 tsk salt 0,5-1 tsk chilipeppar 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 1-2 krm vitlökspulver eller  1-2 klyftor vitlök ca 500-600 g wokgrönsaker
Fläskfilégratäng med bearnaisesås

Fläskfilégratäng med bearnaisesås

600 g fläskfilé. 1salt och peppar. 1150 g champinjoner. 12 msk smör. 12 dl färdig bearnaisesås. 12 dl mjölk. 1500 g potatis
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt