Igår jobbade jag halvdag och tog tåget upp till mina föräldrar i Floda på eftermiddagen. Det blev en mysig och slapp kväll med familjen och lite senare kom mina systersöner och hälsade på, mina ögonstenar som blivit så stora
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Finhacka crabsticksen eller kör i mixer alt rensa krabban. Finhacka löken och blanda alla ingredienser utom gelantinet som du först blötlägger och sedan smälter på svag värme
Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme