Ni som har hängt med ett tag på bloggen vet att jag hade lite av ett mission att försöka ta fram en riktigt saftig chokladmuffin som kunde mäta sig med de man kan köpa men som inte innehöll några konstigheter
I dag har det varit en perfekt dag då jag har hunnit lite smått o gott. Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
God Morgon på er alla sommarbloggläsare. Vilken start på dagen. De andra sover fortfarande och jag kan tassa runt här hemma alldeles själv och bara njuta av tystnaden
Jag har kommit på att jag bakar alldeles för lite bröd. Det är ju egentligen inget krångligt alls. Ja, nu trodde jag väl inte att det är krångligt, jag gillar ju att baka kakor så jag fattar egentligen inte varför jag inte bakar bröd
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa i en stor bunke ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt olja och smör. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och tillsätt det försiktigt, växelvis med mjölken
Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Hacka den vita chokladen. Vispa ihop ägg och socker (båda sorterna) till en pösig smet
När vi var små, jag och storebror var vi bortskämda med hembakat, ganska ofta faktiskt. Även om inte jag uppskattade det då utan ville gärna ha det goa köpta brödet som kompisarna alltid fick så uppskattar jag det desto mer idag