BAKNING

BAKNING

  • 96 Recept
Chapati bröd.

Chapati bröd.

Blandavattenochsaltienbunke. Tillsättvetemjöletochblandaihopallttillensmidigdeg. Deladegeni8–10bitar
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sättugnen200grader. Skalaäpplenaochskärdemilagomstoraklyftor. Läggdemiensmöradpajform, ca25cmidiameter
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

FörettparveckorsedanhälsadevisvärmoriSkåneochfickmedossnågraäpplenhemfrånhennesäppelträd
Martins äppelpaj med citron

Martins äppelpaj med citron

Ugn225°. Kärnaurochklyftaäpplena. Läggienpajform. Strööversocker, citronskalochsaft. Brytövervalnötterna
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Jordgubbspaj, en smak av sommar

Jordgubbspaj, en smak av sommar

Menhörrni, nubehövervipiggasuppmedenriktiggofika. Enpajmedensmakavsommarpassarvälperfektnärdetärrenaramahöstvädretutanförfönstret
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Favoritirepris, ensupergodsommarpaj. Deg. 100gsmör. dlströsocker. 1ägg. 3dlvetemjöl. 1tskbakpulver
Ost- och örtbröd

Ost- och örtbröd

ÄnnuettbrödreceptfrånMittkök. EnsconesvariantsomAnettefixattillmidsommarbuffén. Ost- ochörtbröd
Snilles sexiga paj

Snilles sexiga paj

Villdubjudaengodochmäktigpaj, skaduprovadenna. Förförisktgod. Mmm. Vackerattserveraochgästernakommerinteblibesvikna
Finfina frukosten: Krabbelurer

Finfina frukosten: Krabbelurer

KrabbelurerellerskraveluckerellerskrabbeluclerellersnoobelorerellerKärtbarnharmånganamnochkrabbelurerärverkligenjustkäraförmångasvenskar
Kladdkaka utan ägg och mjölk

Kladdkaka utan ägg och mjölk

FörattlagaKladdkakautanäggochmjölk1. Vispasockerochmargarinporöstmed1mskhavredryck. 2. Blandaihopdetorraingrediensernaochtillsättdessaväxelvismedrestenavhavredrycken
Bröd på 2 ingredienser!

Bröd på 2 ingredienser!

Mosaihop50gramhavregrynmed150gramkeso. Tryckutenplåtmedbakplåtspapper. Gräddai225gradertillsbrödetharfåttfinfärg