Arancini – risottobollar Ingredienser Portioner. 20 st Risotto 7 - 8 dl vatten 2 buljongtärningar 1 riven vitlöksklyfta 2 dl arborioris 2 msk smör 2 msk olivolja 1 dl vin (gärna vitt) 1 1/2 dl riven parmesanost salt peppar Panering 1 1/2 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 3 dl panko neutral olja till fritering Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Västerbottensrullar med löjrom Sätt ugnen på 200 grader. Riv den kokta potatisen grovt och blanda den med osten, äggulan, salt och vitpeppar www.koket.se
Löjrom på salta chips med hackad rödlök, dill och creme fraiche Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 180 gram Lättsaltade potatischips 0,5 st röd lök 1,5 dl crème fraiche 80 gram löjrom 0,5 kruka(or) färsk dill Köp receptet www.tasteline.com
Halloumitoast med tomatsalsa Favorit i repris. Det här är en riktig goding som de flesta verkar gilla. För länge sedan fick jag receptet av min kollega Anki Smaskelismaskens
Rullsnittar med räkor och rom 1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. 2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan Svt
Crispy bacon grilled cheese roll ups Crispy bacon grilled cheese roll ups. 4 port. 8 skivor rostbröd. 8 skivor hamburgerost. 8 skivor bacon. smör. Kantskär brödet och platta till dom med en brödkavel Therése mat & bak
Roliga gröna rullar! Lite snittar med lax är också något som passar bra till påsk. Jag följde det här receptet, men anpassat efter vad jag hade hemma EN KLICK SMÖR
Krustader med västerbottensost Krustader kan kännas lite tillbaka till dåtiden men dessa känns långt ifrån 70-talet (eller när dom nu var som mest populära) som det bara kan komma Norrlandskt Helt Enkelt
Kräftsnittar med prästost Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 1/2 liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i en matberedare Hemmets Journal
Tunnbrödssnittar med kräftost Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram kräftstjärtar 200 gram philadelphiaost , naturell 1 dl färsk dill , hackad 0,75 dl färsk gräslök , hackad 1 st salt 4 st mjukt tunnbröd , små runda 0 st peppar Köp receptet www.tasteline.com
Västerbottenostpaj Hej. Idag delar jag med mig av en trevlig variant på västerbottenostpaj, nämligen en obakad creme som man fyller ett pajskal eller en crustad med Mattias Mat & Dryck
Plock & sånt Togora olivolja är dyr, men väldigt väldigt god. Nästa år kanske den hamnar bland de Kungliga hovleverantörena, så god är den Mii´s Kitchen
När man planerar för helgens gäster Till helgen ska vi ha gäster igen och jag funderar på att bland annat baka Leilas fantastiska Tortano… Marie Elisabeth
Frasiga gravlaxsnurror med spenat Fräs purjolök och spenat i en stekpanna med smör. Låt kallna. Bred osten över smördegsplattorna. Fördela lax och spenatfräs över osten Hemmets Journal