Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Hej svejs. Hoppas veckan har börjat bra för er. Jag jobbade i helgen ända fram till i går så idag är jag leeedig
Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
En klassisk Bourguignon ska göra på oxkött, men jag gör ofta min på fläskkarré istället. Skär köttet i bitar (det går lika bra att använda karrékotletter, som karré i bit), och bryn det i en stekgryta
Att grilla kött är betydligt svårare än att steka kött, tycker jag. (Googla på innertemperaturer så finns det bra tabeller att gå på) använd grillstartare, så slipper köttet smaka tändvätska
Bred färskosten över köttet. Rulla samman och lägg en skiva skinka runt varje köttbit. Lägg köttet i smord ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter
Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3×3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 1/2 msk smör. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 timme
Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Ta upp köttet. Lägg köttet i såsen och värm. BIFF MED VINBÄRSSÅS4 portioner4 skivor ryggbiff, ca 600 gsmör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar3 dl vispgrädde2 msk vinbärsgelé1 tsk kinesisk soyaev 1 dl färska eller frysta röda vinbärStek köttet i matfett i en stekpanna 1½ - 2 minuter/sida