Kött

Kött

  • 23 Recept
Klassisk skinkstek med gräddsås

Klassisk skinkstek med gräddsås

Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Hej svejs. Hoppas veckan har börjat bra för er. Jag jobbade i helgen ända fram till i går så idag är jag leeedig
Plommonspäckad skinkstek

Plommonspäckad skinkstek

Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigt fin bit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Låt sjuda på svag värme medan köttet bryns. Bryn köttet i smör i omgångar. Lyft upp kött och grönsaker. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen
Pulled Pork gjort av fläskkarré

Pulled Pork gjort av fläskkarré

Man kan servera köttet på vilket sätt man vill. Skölj av köttet med vatten och knid in rikligt flingsalt, chilipulver och svartpeppar runt om köttet
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds. Lägg i köttet. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Fläskkarré Bourguignon

Fläskkarré Bourguignon

En klassisk Bourguignon ska göra på oxkött, men jag gör ofta min på fläskkarré istället. Skär köttet i bitar (det går lika bra att använda karrékotletter, som karré i bit), och bryn det i en stekgryta
Grilltips i skövde nyheter.

Grilltips i skövde nyheter.

Att grilla kött är betydligt svårare än att steka kött, tycker jag. (Googla på innertemperaturer så finns det bra tabeller att gå på) använd grillstartare, så slipper köttet smaka tändvätska
Skinkstek!

Skinkstek!

Gnid in köttet med salt och peppar och lägg den i en smord ugnsäker form med svålen uppåt. Du behöver. 1 kg skinkstek
Skinkstek

Skinkstek

SKINKSTEKKött. Köttet. Sätt i en köttermometer i köttet. Blanda vatten och fond och häll runt köttet över grönsakerna
Fläskfilé i pestosås

Fläskfilé i pestosås

Över 12 timmars sömn fick jag ihop i natt. Så välbehövligt och vilken tur att jag gick o la mig riktigt tidigt
Italiensk fläskfilé

Italiensk fläskfilé

Bred färskosten över köttet. Rulla samman och lägg en skiva skinka runt varje köttbit. Lägg köttet i smord ugnsfast form och tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter
Fläskfilé med salami och mozzarella

Fläskfilé med salami och mozzarella

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Skär skåror i köttet och lägg i dubbelvikta salamiskivor och bitar av mozzarella
Kalops

Kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3×3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 1/2 msk smör. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 timme
Kalops

Kalops

Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder (därför gör jag så små bitar). 600 g nötkött, tex högrev. 600 g nötkött, tex högrev
Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Biff med peppar och whiskysås

Biff med peppar och whiskysås

Biffen var av god kvalité och med en fet fin kappa på som inte putsas bort utan ska vara med då man steker köttet

Biff med vinbärssås

Ta upp köttet. Lägg köttet i såsen och värm. BIFF MED VINBÄRSSÅS4 portioner4 skivor ryggbiff, ca 600 gsmör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar3 dl vispgrädde2 msk vinbärsgelé1 tsk kinesisk soyaev 1 dl färska eller frysta röda vinbärStek köttet i matfett i en stekpanna 1½ - 2 minuter/sida
Helstekt fläskfilé med whiskysås

Helstekt fläskfilé med whiskysås

Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra rejält. Placera köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer mitt i en av filéerna

Fläskbog med äppelsås

Ös köttet med steksky då och då och häll på mer vatten så att det inte torkar ut i formens botten och blir bränt