Byt ut vaniljkrämen mot jordgubbssylt nu på #sommaren. . CA 18 ST | TID CA 2 TIM. Du behöver. 100 g smör2 ½ dl mjölk25 g jäst1 dl socker½ tsk salt1 ägg7 dl vetemjölca 1 l rapsolja till fritering strösocker till garneringVANILJKRÄMkärnor från 1 vaniljstång2 äggulor3 dl mjölk1 msk potatismjöl3 msk socker
Att dofter och smaker kan göra en påmind är det absolut ingen tvivel om, detta bakverk fick jag som liten vilket jag själv inte har några minnen av, men efter att jag fick detta recept av min mamma varpå hon sa att "dessa älskade ni alltid när ni var små du och din bror" så var jag självklart tvungen att testa
Det har varit en Heeelt fantastisk resa med underbara kollegor, solen visade sig ifrån sin bästa sida med 24-28 grader och Nu är jag tillbaka igen i Bloggvärlden med lite smakliga goda tips ifr en underbar matstad. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten
Det är inte en munk eller donut för den är inte friterad… Det är nog mer en ”bulle fylld med nutella” men det är ju inte en klassisk snäcka eller snurra
Vetebullar blev det i alla fall men jag har låtit mig inspireras av min filippinska granne som bakade ett slags söta munkar med sesamfrö till sin sons födelsedagskalas
Vad är det uppfödarna gör med kycklingarna egentligen. De blir ju stora som hönor. Man kan samtidigt undra hur stora hönorna är nuförtiden och var man kan få tag i dem
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Jag har länge velat testa att baka vaniljmunkar eller donuts och igår blev munkar äntligen av. Så sjukt gott och roligt att göra, nu kommer jag vilja baka munkar hela tiden
Supergoda “puffiga” friterade bollar som smakar munkar. Dom är både fluffiga och sega i konsistensen. Typisk street food som är väldigt populär i Väst Afrika