Baconlindad sparris. Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag tycker om sparris med jag har aldrig lindad bacon runt tidigare
Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Börja ca 2 cm nedanför toppen, där "fjällen" slutar. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar
Ekologiska grönsaker från Ås Trädgård utanför ÖstersundGrönt, gott och nyttigt. Nu är det strålande tider för oss som älskar att förgylla vår tallrik med härliga, närodlade grönsaker
Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
500 g körsbärstomater, delade1 msk olivoljaflingsalt2 msk olivolja1 citron, rivet skal och pressad saft½ msk honung1 tsk salt1 krm peppar1 kg potatis, kokt, avsvalnad100-150 g parmesanost, hyvlad1 dl gräslök, hackadLägg tomathalvorna på en plåt klädd med bakplåtspapper
1 bunt grön sparris150 g sugar snaps 200 g kålrabbi 80 g ruccola8 rädisorDressing. 1 msk riven ingefära1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad3 msk japansk soja0,5 msk sesamoljajuicen från 1 limeBryt av den nedre, träiga delen av sparrisen