Igår kväll gjorde jag en grymt god paj som var en av de godaste jag någonsin lagat/ätit. Från och med nu kommer jag göra pajbotten på kikärtor, så mycket godare smak än en pajbotten på en massa smör och vetemjöl
Jag går ofta till Bondens marknad på lördag och köper grönsaker och frukt. Där har jag även sett matstånd som säljer pajer med färggranna pajbotten och blivit intresserad
glutenfri, nötfri och mejerifri Grönkålspaj. Jag gjorde pajskalet på havre och solroskärnor men om du gillar min andra pajbotten på mandelmjöl och rismjöl bättre kan du såklart använda den istället (recept HÄR)
Fördela tacofärsen över den förgräddade pajbotten. Det finns många olika sätt att göra pajbotten på – det gäller bara att vara lite kreativ och tänka utanför boxen för att hitta en bra botten som är fri från vetemjöl
Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Nej, en mör, lätt krispig botten är ett måste för att göra pajen rättvisa
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här pajbotten på mandelmjöl har fått mig att tycka om matpajer. Glutenfri pajbotten på mandelmjöl. Fyll pajformen med valfri fyllning (eller låt den förgräddade pajdegen stå tills nästa dag om en så vill
Gott och hyfsat enkelt, särskilt om man har en matberedare till degen Den här pajdegen blir faktiskt krispig och kan så klart fyllas med din favoritfyllning
Det här är ett väldigt snabbt och gott pajskal. Jag gjorde även pajen mjölkfri och använde mandelmjölk i äggstanningen, du kan använda vilken växtmjölk du vill
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Jag slänger ofta nötter och fröer i blöt över natten så är de färdiga att användas nästa dag. Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé