Tillbehör

Tillbehör

  • 20 Recept
Örtbakad fläskfilé med krämig hasselnötspotatis

Örtbakad fläskfilé med krämig hasselnötspotatis

500 g fläskfilé, putsad 5 klyfta vitlök 10 färska salviablad 1 tsk fänkålsfrö 50 g smör 500 g färskpotatis, tvättad 1 dl rostade skalade hasselnötter 0,5 dl olivolja 0,5 dl vatten 1,5 msk vitvinsvinäger 65 g rucolasallad 30 g parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymald
Jordnötssås

Jordnötssås

2 dl jordnötssmör. 11 burk kokosmjölk, 400 ml. 12 tsk röd currypasta, 2 tsk sambal oelek eller 2 msk hackad färsk röd chili
Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

4 port sushiris 4 skiva fläskkarré [ca 600 g] 2 msk japansk soja 0,5 msk rörsocker 1 msk sesamolja 1 msk ingefära, finriven 1 klyfta vitlök 1 spetskål 1 dl majonnäs 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade 1 msk ingefära, finriven 1 msk japansk soja 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
Färskoströra med pumpafrön

Färskoströra med pumpafrön

Gott på crostini eller ett gott bröd före maten. 4 port. 2 ½ dl pumpafrön. 50 g rucola. 2 dl lätt creme fraiche
Örtig tomatpastej

Örtig tomatpastej

vita bönor, stora och kokta alt. 1 pkt färdigkokta vita bönor, avrunna. soltorkade tomater (ej inlagda i olja)