Jul

Jul

  • 17 Recept
Valnöts- och saffransskorpor

Valnöts- och saffransskorpor

200 g valnötter 100 g smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 0,5 g saffran 0,5 tsk salt 6 dl vetemjöl [6-7 dl] 1 tsk bakpulver
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Lussebullesnittar

Lussebullesnittar

2 förp saffran [à 0,5 g] 0,5 limefrukt (saften) 200 g smör 2 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 2 tsk bakpulver 2 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl 1-2 dl russin pärlsocker (till garnering)
Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost

Brysselkål med tranbär, pekannötter och ädelost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram brysselkål 2 msk olivolja 0 st salt 100 gram pekannötter 0,75 dl tranbär , torkade 100 gram ädelost 0 st peppar Dressing 1 tsk honung 1 tsk äppelcidervinäger 1 msk olivolja 0 st salt 0 st peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Chèvrepizza med grönkål

Chèvrepizza med grönkål

Ingredienser Portioner. 6 1 förp, kyld smördeg (à 250 g) 1 dl crème fraiche 125 g hackad, färsk grönkål 1 msk olivolja 1 krm salt 200 g smulad chèvreost (getost) 1/2 dl hackade, torkade tranbär Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen