Laxsashimi med sesamaioli och limesyrad gurka Asiatisk majonnäs - grundrecept1 ägg, rumsvarmt, endast gulan 3 dl neutral rapsolja 2 tsk risvinäger www.koket.se
Hasselbackspotatis med löjrom och smetana 12 potatisar, grovt skrubbade (små) 1 l vatten 2 dl äppelcidervinäger 0,75 dl salt 60 g löjrom (eller annan rom) 6 msk smetana 0,25 knippe dill, plockad och grovt hackad 1 salladslök, finskivad www.koket.se
Grillat bröd med honungsrostad sötpotatis, fetaostkräm, koriander och piri piri 8 skiva baguette 2 msk olivolja. Honungsrostad sötpotatis300 g sötpotatis 2 msk honung 2 msk olivolja 1,5 tsk malen spiskummin 0,5 tsk salt 0,5 tsk malen koriander 0,5 tsk rökt paprikapulver www.koket.se
Chèvretartlett med salsa verde 1 rulle kyld smördeg, 250 g. ca 100 g salladslök. ca 200 g chèvre. 2 msk hackad färsk rosmarin . 2 msk pinjenötter www.carolineikoket.com
Cashewröra på crostini Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 150 gram Naturella cashewnötter 14 st soltorkade tomater , i olja 1,5 st röd paprika 1 st tomat 2 msk ingefära , grovhackad 2 tsk lantbuljong 3 msk dill , hackad 2 krm svartpeppar 0 crostini Köp receptet www.tasteline.com
Carpaccio på bresaola pinjenötter. tunna skivor bresaola, ca 250 g. rucola, ca 70 g. hyvlad parmesanost. balsamvinäger. olivolja. salt Svt
Burrata med pistaschnötter 1. Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem MatHem