Vegetariska rätter

Vegetariska rätter

Stroganoff med tofu

Stroganoff med tofu

Foto. Johannes WätterbäckEn snabb och vegetarisk stroganoff med mustig paprikasmak från grillade paprikor och marinerad vitlök
Jerk Tofu Tacos – Recept sex ifrån Grill & BBQ SM

Jerk Tofu Tacos – Recept sex ifrån Grill & BBQ SM

Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*. Hej. Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa
Tofu Stroganoff och andra Stroganoffs

Tofu Stroganoff och andra Stroganoffs

Man tror kanske att tofu bara passar i det asiatiska köket, wokrätter och dylikt, eftersom tofun ursprungligen kommer från Kina och används flitigt i hela Asien
Krispig tofu

Krispig tofu

Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Uppdaterat recept: Blomkålsgratäng

Uppdaterat recept: Blomkålsgratäng

Ta fram en kastrull, häll i vatten och lite salt och låt koka upp. Skär blomkålen i buketter. Lägg i det kokande vattnet låt koka ca 5 minuter
Aubergineschnitzel  (vego)

Aubergineschnitzel (vego)

Jag har dock insett att det kanske inte är så varierat och jag vill utforka den vegetariska delen av matlagning mer
Grillad sparris med hyvlad parmesan, mandel och citron

Grillad sparris med hyvlad parmesan, mandel och citron

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram färsk sparris 1 krm salt 50 gram sötmandel 75 gram parmesanost 1 st citron(er) 0,5 msk olivolja 1 krm svartpeppar Köp receptet
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Det här med att laga middag på vardagarna tycker jag alltid känns som ett evighetsprojekt. Vilket recept jag än testar tycker jag att det tar minst en timme att få ihop maten, även om det i receptet glatt utlovas att det ska ta mindre än 30 minuter
Lättlagad morotsbiff med lök

Lättlagad morotsbiff med lök

Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Morotsbiffar och stuvade makaroner

Morotsbiffar och stuvade makaroner

När jag planerar vad vi ska äta under veckan försöker jag att få till en bra balans mellan nya maträtter med lite mer krävande smaker och enklare maträtter med lite mer invanda smaker, som t
Hasselback's Zucchini

Hasselback's Zucchini

Hasselbackspotatis har säkert många av er ätit och lagat. Hasselbackszucchini är inte lika vanligt, men man gör på liknande sätt som med hasselbackspotatis
Lasagne med keso och röda linser

Lasagne med keso och röda linser

Jag hade bara tacolasagne i huvudet när jag skulle skapa denna rätt idag. Blev inspirerad från skolan då vi ska göra tacopaj med eleverna
Vegetarisk linsgryta

Vegetarisk linsgryta

Att laga en soppa baserad på linser är enkelt – de går snabbt att koka och är väldigt smakrika. Denna linsgryta är en favorit i vårt hus hos både stora och små, ​​och håller sig bra i kylen i några dagar när vi förbereder några måltider för den kommande veckan