Rotsaker

Rotsaker

  • 11 Recept
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

Rostade rotsaker är enkelt att göra och väldigt gott.                            Blandas med oljan och kryddorna och lägg i en långpanna och sätt in i ugnen till rotsakerna är mjuka

10 tips för riktigt god klyftpotatis

I fredags, till min Champignions au vin, gjorde jag riktigt jävla lyckad klyftpotatis. Jag tänkte dela med mig av mina trix, men mest ville jag bara skryta med bilden på dem

Ugnsrostade grönsaker med feta

Annars hade det blivit ugnsrostade rotsaker i gyllene färg med tomaterna som färgklickar. Grönsaker i ugn – jordärtsskockor, betor och palsternacka gratinerade i ugn med rostade pinjenötter och fårost med sötma av honung, överströdda med små ugnstorkade tomater
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter

Ugsnrostade rotfrukter som kan serveras vid allt. Man kan variera rotfrukter efter smak och baka sina favoriter
Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Vegetarisk rotsaksgratäng med kantareller

Skala rotsakerna och grovstrimla dem. Smörj en ugnsform, och bred ut hälften av rotsakerna, därefter lök/kantarellröran, och sist resten av rotsakerna
Ugnsbakade rödbetor med fårost eller chèvre

Ugnsbakade rödbetor med fårost eller chèvre

Rödbetorna får en extra söt fin smak när de bakas i ugn i stället för att kokas. Tillsammans med chèvre och en god dressing är det här en härlig grönsaksrätt som gör sig utmärkt som förrätt eller som tillbehör eller på en buffé
Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen