Rostade rotsaker är enkelt att göra och väldigt gott. Blandas med oljan och kryddorna och lägg i en långpanna och sätt in i ugnen till rotsakerna är mjuka
I fredags, till min Champignions au vin, gjorde jag riktigt jävla lyckad klyftpotatis. Jag tänkte dela med mig av mina trix, men mest ville jag bara skryta med bilden på dem
Annars hade det blivit ugnsrostade rotsaker i gyllene färg med tomaterna som färgklickar. Grönsaker i ugn – jordärtsskockor, betor och palsternacka gratinerade i ugn med rostade pinjenötter och fårost med sötma av honung, överströdda med små ugnstorkade tomater
Rödbetorna får en extra söt fin smak när de bakas i ugn i stället för att kokas. Tillsammans med chèvre och en god dressing är det här en härlig grönsaksrätt som gör sig utmärkt som förrätt eller som tillbehör eller på en buffé
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen