Skär laxen i mindre bitar. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra. Tillsätt paprika och zucchini och låt koka ytterligare knappt 5 minuter, innan det är dags att lägga ned ärtor och laxbitar att sjuda ungefär 4 - 5 minuter till, tills fisken är genomkokt. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra
ytterst lite fiskfond. När det är mycket på jobbet är pastan min bästa vän, och denna med krämig (men inte för krämig sås), zucchini och kallrökt lax känns riktigt fräsch god efter en lång dag på jobbet
Häll i creme fraiche och avrunnen tonfisk. Servera pasta med tonfisksås. 2 st schalottenlökar1 vitlöksklyfta1/2 röd paprikaen valfri stor bit chili beroende på styrka1 msk tomatpuré2 msk ajvar relish2 dl krossade tomater1 dl vatten1,5 dl creme fraiche1 burk tonfisk i vattensalt o pepparfärsk dillspagetti1 avocado1/2 citronHacka lök, vitlök, paprika och chili och fräs i smör tills det blivit mjukt
Den blev riktigt god tycker jag som älskar tonfisk & passade bra med kycklingbacon i. Jag behövde göra mig av med zucchini som legat i kylen ett tag så gjorde en gratäng med tonfisk i
Jag har gjort ett recept på tonfiskbollar tidigare men idag blandande jag i keso och nutritional yeast/näringsjäst i smeten, vilket gav en ostig smak och konsistensen blev grym
Blanda grädde, vitt vin, fiskfond, chilisås, dill, salt och peppar. 2 msk fiskfond. Häll över fisken och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter 30 minuter. 2 msk fiskfond
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Det är bra att välja att tillaga olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull. Härom dagen åt vi torsk och ofta blir det lax men idag valde jag alltså att steka rödspätta
Söndag vilket innebär antingen lax eller gryta. Vet inte varför men det har bara blivit så att lax varvat med långkok är konstanta söndagsmåltider i vårt hus