anita

anita

  • 73 Recept
Grönkålssoppa med ägghalvor.

Grönkålssoppa med ägghalvor.

Tisdag 20 oktober 2015. Här kommer kvällens middag som ett brev på posten till er, ja eller nästan i alla fall
Grönkålssoppa med färsk grönkål

Grönkålssoppa med färsk grönkål

Härligt god, oerhört lättlagad och billig (vad gäller priset alltså), ja den beskrivningen passar väldigt bra in på dagens vegetariska sopptips här i Mårtenssons kök

Snabblagat äppelmos med syltsocker

I helgen kände jag att jag var tvungen att ta hand om lite sommaräpplen. så de inte skulle bli förstörda, eller uppätna av älgarna för den delen
Snittar och snurror!

Snittar och snurror!

Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Surdegsfrallor på vetegrund

Surdegsfrallor på vetegrund

Gjorde en surdeg häromdagen, de stortrivs i värmen. När den fått gotta till sig lite var det så idag upp till bevis
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

Häll vattnet i assistentens degskål. Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Arbeta degen väl i 10 minuter
Surdegsfrallor med lite rågsikt

Surdegsfrallor med lite rågsikt

Jag fortsätter mina experiment med surdegsbröd. Idag blev det nybakade frallor till frukost - direkt från ugnen
Vetesurdeg

Vetesurdeg

Dag 1, morgon5 gram rågsurdegsgrund50 gram (40 grader)50 gram vetemjöl specialBlanda samman ingredienserna i en burk som rymmer minst 5 dl
Tonfisksallad

Tonfisksallad

Den här tonfisksalladen både är och känns hälsosam. Jag gillar att den är lite annorlunda med sockerärtor i, om inte annat för variationens skull

Insalata di Tonno (Italiensk tonfisksallad)

Lägg tonfisken i en bunke och tryck isär den med en gaffel. Klyfta ägg och tomater och lägg i bunken. Tillsätt schalottenlök, bladpersilja, kapris, grönsallad och oliver
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg
Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Hallontoscamuffins

Hallontoscamuffins

100 g smör. 12 st ägg. 11. 5 dl strösocker. 10. 5 tsk bakpulver. 5 dl vetemjöl. 1ca 125 g hallon. 1ca 100 g hallon. 150 g smör
Tarteletter med svamp

Tarteletter med svamp

4 tartelettskal 3 dl svamp, t. ex. champinjoner smör till stekning 1 finhackad schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1/2 dl hackad färsk basilika 1/2 dl vitt vin el
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Surdegsbröd. 25 december 2014, 07. 00God fortsättning på er alla. Idag smakar julmaten extra gott tycker jag och varför inte komplettera med ett gott bröd till alla rester
Grumphy Graham bröd

Grumphy Graham bröd

Här kommer ett gott surdegsbröd med mjukt inre och en frasig yta. Dessutom så håller sig detta bröd lite längre utan att börja smula
Surdegsbullar med råg

Surdegsbullar med råg

Älskar den sura smaken i ett välbaket bröd med en god livfull surdeg i grunden. Minns ett bröd vi köpte i Tyskland i somras som för mig verkligen var himmelriket när det kom till surdegsbröd