Matpaj

Matpaj

  • 29 Recept
Husets färspaj

Husets färspaj

Pajdeg. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg
Kycklingpaj med soltorkade tomater

Kycklingpaj med soltorkade tomater

2 ½ dl vetemjöl. 75 g smör. ¾ dl kesella gourmet. 50 g soltorkade tomater fint strimlade. 2-4 cm hackad purjolök
Salami- och brieostpaj

Salami- och brieostpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Äggstanning 0,5 tsk salt 4 st ägg 3 dl mjölk 1 krm svartpeppar Fyllning 80 gram salami 0,5 ask cocktailtomater 2 krm svartpeppar 0,5 tsk salt 150 gram brieost 250 gram bladspenat , tinad 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör 150 gram kalamataoliver Pajdeg 2 msk vatten , kallt 125 gram smör 3 dl vetemjöl Sallad 0,5 ask cocktailtomater 0 olja 0,5 st gurka 0,5 st isbergssallad 0 vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Löjligt lätt paj

Löjligt lätt paj

Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Lättare än så här kan matlagning inte bli. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked

Ostpaj

Tryck ihop smör, rågsikt och vetekli i en bunke. Häll i vattnet och tryck samman till en degklump. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen i ca 30 min
Italiensk paj

Italiensk paj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner PAJDEG 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 dl vatten , kallt FYLLNING 150 gram Zeta Fetaost 1 dl Zeta Soltorkade tomater Classico , hackade 2 dl , riven 1 klyfta(or) vitlök 3 st ägg 70 gram färsk bladspenat , strimlad 2 dl Zeta Ricotta 1,5 dl vatten 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar , nymalen TOPPING 2 st plommontomater 1 paket Zeta Mozzarella , (125g) italiensk 1 kruka(or) färsk basilika , 10 blad Köp receptet
Kycklingpaj - Recept | Arla

Kycklingpaj - Recept | Arla

Gör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Tacopaj

Tacopaj

Så här gör du 40 min Sätt ugnen på 200 grader
Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj med crème fraiche

Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Paj med matjessill

Paj med matjessill

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, smör och vatten/vodka till en deg och tryck ut i form (23 cm, gärna med löstagbar botten)
Kerstins krämiga kycklingpaj

Kerstins krämiga kycklingpaj

Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den
Festaostpaj med kött, oliver och tomater

Festaostpaj med kött, oliver och tomater

Smula samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Klicka i keso och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck över och låt degen vila en timme i kylskåp
Salamipaj med oliver

Salamipaj med oliver

Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter
Rödbetspaj med spenat och ädelost

Rödbetspaj med spenat och ädelost

INSTRUKTIONERSätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg