Ingredienser700 g lax utan skinn och ben2 ägg2 dl gräddeett knippe vitlöksblast, purjolök eller lökett knippe färsk dilleventuellt finhackade rotsaker eller andra bladsaltpepparsmör
Den här laxsoppan gör jag på spillbitar som blir över när jag köpt en hel laxsida. Skär laxen i kuber. (Om du har skinn och ben från laxen - skölj väl och låt detta koka med
8 ägg 2 dl mjölk salt peppar 1 gul lök (stor) 2 klyfta vitlök, tunt skivade 4 potatisar, kokta, i skivor 2 dl västerbottensost, riven 300 g lax, i tärningar 65 g bladspenat 1 kruka färsk dill, i vippor neutral olja och smör, att steka i
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
En riktigt smarrig och lättlagad laxrätt med både bacon, ost och basilika som passar precis lika fint till vardags som till festligare tillfällen vill vi gärna tipsa er om idag
Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Bryn laxbitarna och häll sedan över 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Låt laxen småputtra i grädden ca 15 minuter, använd gärna lock om du har