Serveras till exempelvis ugnsstekta kycklingklubbor eller annat kött. Blomkål odlas lite varstans, närodlad från Skandinavien finns i butikerna från tidig sommar till i alla fall slutet av november
Blanda i de resterande ingredienserna i degen och arbeta ihop degen, jag lät maskinen knåda några minuter tills degen kändes smidig och släpper kanterna
Annat jag brukar servera till är blomkålsgratäng, broccoli och blomkålsmos, stuvad vitkål eller en rättikagratäng, med andra ord är det bara fantasin som sätter gränserna på vad man kan bjuda till de här burgarna/biffarna
Smält smöret och tillsätt mjölet, låt. Tillsätt mjölken och rör om. Det var ett tag sedan jag lagade sås med currykrydda och jag hade köpt texturerade soyabitar och tänkte att dessa två passar ihop
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Receptet räcker till ca 6-8 portioner. 2 dl grötris4 dl vispgrädde8-9 dl standardmjölk1 dl socker2 tsk vaniljsocker + 2 tsk till när gröten är klarHäll alla ingredienser i en kastrull med tjock botten. Receptet räcker till ca 6-8 portioner. 2 dl grötris4 dl vispgrädde8-9 dl standardmjölk1 dl socker2 tsk vaniljsocker + 2 tsk till när gröten är klarHäll alla ingredienser i en kastrull med tjock botten. 2 tsk till. 2 tsk till
Tillsätt blekselleri och fräs ytterligare fem minuter. Stek paprika och aubergine hårt i olivolja i en ny stekpanna och tillsätt sen lök- och bleksellerihacket
Värm upp ugnen till 175 grader. Hur man än vrider och vänder på det så är bröd jäkligt gott. Idag blev jag grymt sugen på att baka, vilket var evigheter sedan (ungefär som inläggen här på sidan
Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta