Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Marinad. Blanda crème fraiche, majonnäs, vatten, curry, honung, salt, peppar, tunt skivad purjolök och gräslök i en skål
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. När jag berättade för en vän att jag skulle göra mannagrynspudding så svarade hon "åh det hade vi ibland på äldreboendet jag jobbade på förut" och det känns som en bra beskrivning av denna efterrätten
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
10 Jan. 15. 18. Xante tryfflar. 0kommentarer. Lite gåbortgodis. 200g mörk choklad. 2 msk xante0,75 dl gräddeKoka upp gräddenHäll över chokladen och rör tills chokladen smält och rör ner xantenLåt stå över nattenRulla till bollar och rulla i rostade, hackade hasselnötter
2 dl julmust. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Och det är ju inte vilket lov som helst utan det är ju faktiskt jullov. Kan inte hjälpa det och vill bara göra mer och mer julmat, julgodis, julpyssel och allt som har med julen att göra
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Hur blev det Jansson. ja det finns lite olika förklaringar - här är en av dem. Svenska gastronomiska akademin har i en årsbok förklarat namnet med att en östermalmsfru vid namn Elvira Stigmark på en bjudning lät kokerskan fru Boberg döpa ansjovisgratängen till Jansons frestelse efter en film med samma namn (Janssons frestelse (film, 1928)) där Elviras favoritskådespelare Edvin Adolphson hade huvudrollen