filodeg

filodeg

  • 14 Recept
Fetaosttrianglar

Fetaosttrianglar

Dela varje filodegsblad i tre delar. Lägg en tesked fetaostfyllning i nederkanten av ett filodegsblad. Fyll de andra filodegsbladen på samma sätt med fetaost
Börek med nässlor och fetaost

Börek med nässlor och fetaost

Börek är ursprungligen en turkisk rätt som görs av s k filodeg (lika frasigt som smördeg men utan fett)
Albansk Pita med köttfärs (Burek)

Albansk Pita med köttfärs (Burek)

Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna

Filodegspajer med ost

Skär filodegsarken i 3 delar på längden. Pajdeg. Pensla ett ark i taget med smör- & rapsolja. Vik remsan i flera lager till en kvadratisk form och fördela i smorda aluminiumformar, så att degen ligger plant i botten och sticker upp lite veckat över kanten
Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar. Tina filodegen. Filodegsrullar. Till varje rulle går det åt tre ark filodeg. Fördela hälften av fyllningen mitt på längsta sidan av filodegen

Ostfylld filodegspaj - börek

Smörj en mellanstor långpanna,lägg i ett ark filodeg. 12 filodegsark. Häll 1/2 dl av penselblandningen i formen och pensla över arket
Filodegsrullar med fetaost

Filodegsrullar med fetaost

Idag med filodegsrullar med fetaost. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Vårrullar

Vårrullar

Av alla asiatiska rätter så tror jag vårrullar tillhör min favorit. Här kommer receptet på våra vårrullar