Bullar

Bullar

  • 12 Recept
Saftiga kanel- och kardemummabullar

Saftiga kanel- och kardemummabullar

1Kardemummasocker (till kardemummabullar)0,5 dl rörsocker (eller strösocker) 0,5 dl kardemummakärnor, stött. 1Kanelsocker (till kanelbullar)0,5 dl rörsocker, eller strösocker 0,5 dl malen kanel. 1Toppingkardemummasocker, till kardemummabullar (se recept ovan) pärlsocker, till kanelbullar mandelsplitter, rostade ägg, till pensling salt, till pensling
Rolise

Rolise

Munkbullar

Munkbullar

Ta ut järnet, tänk på att järnet är rejält varmt, stjälp ur bullarna. Går fint att frysa bullarna. Ta ut järnet, tänk på att järnet är rejält varmt, stjälp ur bullarna
Tareqs kalljästa kanelbullar

Tareqs kalljästa kanelbullar

Skär ut kanelbullar (eller klipp till en längd). Kanelbullar1. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter (kanellängd i ca 20 minuter)
Zeinas rimbobullar

Zeinas rimbobullar

Den enda gången bullarna ska jäsas är efter du fyllt dem med smörkrämen. Lägg bullarna i bullformar eller bakplåtspapper, täck med bakduk
Kardemummabullar

Kardemummabullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Blanda socker och kardemumma och strö över bullarna. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 40 minuter
Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem